Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010


Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας

Πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοιδη κοινή συνάντηση των προεδρείων των Ομοσπονδιών μας, όπως είχαμε ζητήσει προκειμένου να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας για την προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το από την αρχή της υπουργίας του υποβληθέν διεκδικητικό μας πλαίσιο και ενόψει των εξαγγελιών του κ. Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Πλην όμως, όχι μόνο ουδέν θετικό προέκυψε, αλλά ούτε αχτίδα ελπίδας και αισιοδοξίας διεφάνη στον ορίζοντα.Ο κ. Υπουργός ενημερώθηκε διεξοδικά για την αναγκαιότητα άμεσης οικονομικής ενίσχυσης των Οργανισμών των Σωμάτων Ασφαλείας και την αντιμετώπιση καίριων θεμάτων (ενιαίο μισθολόγιο, κρίσεις-προαγωγές, ΜΤΣ, εκλογικό επίδομα, αναδιάρθρωση υπηρεσιών, υλικοτεχνική υποδομή –εξοπλισμός κλπ.), κατενόησε μεν το δίκαιο των αιτημάτων μας, πλην όμως πρότεινε να υπάρξει συνάντηση για τα «οικονομικά» με τον Υπουργό Οικονομικών, για δε τα θεσμικά παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση και δήλωσε ότι θα τεθούν για διάλογο μετά τη ΔΕΘ.Συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος.
Με συνοπτικές διαδικασίες υποστήκαμε περικοπές επιδομάτων και μισθών που μειώνουν το ετήσιο εισόδημά μας από 3.000 έως 7.000 ευρώ περίπου και έπεται συνέχεια. Χωρίς διάλογο και με απόλυτο αιφνιδιασμό, ανετράπη το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό μας σύστημα, τα Μετοχικά Ταμεία καταρρέουν, οι επικουρικές συντάξεις απειλούνται και ήδη δρομολογούνται νέες μειώσεις των αποδοχών στο όνομα του εξορθολογισμού των δαπανών του δημοσίου, με ένα νέο μισθολόγιο. Γνωρίζουμε όλοι σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Υπηρεσίες και ο εξοπλισμός τους. Οι περικοπές δαπανών επιδεινώνουν την κατάσταση, χωρίς να διαφαίνεται πρόθεση και διάθεση αυξημένων κονδυλίων ώστε να κατοχυρώνεται το δημόσιο αγαθό της ασφάλειας. Υπηρετούμε με φιλότιμο και αυταπάρνηση για να αντεπεξέλθουμε στην αποστολή μας, μετρώντας νεκρούς και τραυματίες. Τα όρια και οι αντοχές μας εξαντλούνται, το ίδιο και η ανοχή της κοινωνίας ως προς την αποτελεσματικότητά μας, με κίνδυνο να στραφεί εναντίον μας, ενώ οι ευθύνες βαρύνουν άλλους.
Για όλα αυτά ξεκινάμε σειρά αγωνιστικών, δυναμικών κινητοποιήσεων, με πρώτο σταθμό την πραγματοποίηση πανελλαδικής ένστολης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη στις 10 Σεπτεμβρίου 2010 (Πλατεία Λευκού Πύργου, ώρα 18.00), όπου η μαζική συμμετοχή μας είναι επιβεβλημένη, προκειμένου να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα.Θα συνεχίσουμε να μένουμε απαθείς και απαξιωμένοι, ενώ ανατρέπονται τα πάντα;
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, για όλους…