Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ντόρα: Όχι στις εξεταστικές επιτροπές





Κατά των πρακτικών που ακολουθεί η κυβέρνηση σχετικά με τις εξεταστικές επιτροπές εμφανίσθηκε σήμερα η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega και στον Ι. Χασαπόπουλο , ενώ υποστήριξε και πάλι ότι θα πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. «Δεν μπορεί πολιτικός να δικάζει πολιτικό. Δεν είναι δικαστής» τόνισε και επανέφερε την πρότασή της να καταργηθεί εντελώς η βουλευτική ασυλία και να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Όσον αφορά τις εξεταστικές, συμφώνησε με την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «τσουβαλιάσει» σε αυτές άσχετα με τις υποθέσεις πρόσωπα για κομματικούς λόγους. «Αυτές οι εξεταστικές θα μας ταλαιπωρήσουν πολύ» ανέφερε η πρώην υπουργός, η οποία συμφώνησε με την παρατήρηση του συμμετέχοντος στη συζήτηση δημοσιογράφου Μ. Καψή ότι αδίκως παραπέμπεται ο Γ. Βουλγαράκης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

«Μα για τον Ρουσόπουλο είπαν ευθέως ότι είναι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Για όνομα του Θεού! Χάνεις την σοβαρότητά σου…» πρόσθεσε για το πόρισμα παραπομπής του πρώην υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή.

Για την υπόθεση του Βατοπεδίου ακόμα υποστήριξε ότι πρέπει να λάμψει η αλήθεια αλλά εάν δεν υπάρχει χρήμα πίσω από τις ανταλλαγές δεν υπάρχει αδίκημα. «Άλλο η πολιτική απόφαση για τις ανταλλαγές και άλλοη υλοποίηση της απόφασης» τόνισε.

Η κ. Μπακογιάννη αν και δήλωσε επίσης ότι δεν ασκεί κριτική στη Δικαιοσύνη, χαρακτήρισε «τρομακτικό» το ποσό των 400.000 ευρώ που επιβλήθηκε σαν εγγύηση στον Γ. Αγγέλου. «Το μέγεθος των 400. 000 ευρώ είναι τρομακτικό όταν ο Ψωμιάδης που έχει καταστρέψει κόσμο και κοσμάκη είχε εγγύηση 100.000 ευρώ» δήλωσε συγκεκριμένα. Απέφυγε πάντως να πάρει θέση για το αν πρέπει να μιλήσει και πότε ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Κατά τα άλλα αποκάλυψε ότι δεν έχει πρόβλημα να στηρίξει πρόσωπα που θα στηρίξει και η ΝΔ για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, όπως θα πράξει για τον σημερινό νομάρχη Λέσβου Π. Βογιατζή για την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη. Δεν άνοιξε όμως τα χαρτιά της για την Θεσσαλονίκη και για το αν θα στηρίξει Κ. Γκιουλέκα και Π. Ψωμιάδη, για δήμο Θεσσαλονίκης και περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αντίστοιχα.

Τάχθηκε ακόμα κατά των απεργιακών κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων, τασσόμενη υπέρ της απελευθέρωσης των μεταφορών, καλώντας όμως την κυβέρνηση να κάνει διάλογο μαζί τους σε επιμέρους ζητήματα.Τέλος, σχετικά με το υπό εκκόλαψη κόμμα της, η κ. Μπακογιάννη άφησε να εννοηθεί ότι θα ανακοινωθεί η ίδρυσή του όταν όλα θα είναι έτοιμα από οργανωτική άποψη.http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/