Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σάββατο, 03 Ιουλίου 2010Άδειασμα του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Καραμπά.




Το ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας για το δήμο Καρπενησίου





προτείνει τον Γιάννη Σταμάτη!!!





















Μετά το τέλος της διαδικασίας των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων υποψηφιοτήτων για τις θέσεις δημάρχων και αντιπεριφερειαρχών, που επέλεξε το κυβερνών κόμμα, προκειμένου να αναδειχθούν οι υποψήφιοι που θα υποστηρίξει στις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ακολούθησαν οι προτάσεις από τις Νομαρχιακές οργανώσεις.





Είναι γνωστό ότι για το δήμο Καρπενησίου υποβλήθηκαν τρείς υποψηφιότητες: Αυτοπροτάθηκε ο νύν δήμαρχος Καρπενησίου κ. Β. Καραμπάς, ο οποίος μάλιστα υπέβαλε υποψηφιότητα και για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη.





Ενώ προτάθηκαν από άλλους, δηλαδή ετεροπροτάθηκαν, για το δήμο Καρπενησίου ο νύν Δήμαρχος Δομνίστας κ. Γ. Σταμάτης και ο ένας από τους τέσσερις αντιδημάρχους Καρπενησίου κ. Κ. Καρβέλης.





Η πρόταση της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στο νομό μας προς τα κεντρικά όργανα του κόμματος που είναι εντεταλμένα για την υπόδειξη των υποψηφιοτήτων εκφράστηκε στο πρόσωπο του Δημάρχου Δομνίστας κ. Γιάννη Σταμάτη. Είναι μια πρόταση η οποία φαίνεται ότι απηχεί τις διαθέσεις της πλειοψηφίας των φίλων και στελεχών του κυβερνώντος κόμματος της περιοχής μας μιας και υπήρξαν ελάχιστες διαφωνίες ως προς την συγκεκριμένη πρόταση.





Ασφαλώς η επιλογή της νομαρχιακής οργάνωσης ουσιαστικά αδειάζει τον κ. Καραμπά και αδυνατίζει τις όποιες φιλοδοξίες του, ενώ παράλληλα είναι και μια έμμεση αποδοκιμασία της μέχρι σήμερα παρουσίας του στο δήμο Καρπενησίου. Βέβαια υπάρχει και η θέση του υποψηφίου αντιπεριφερειάρχη την οποία ίσως διεκδικήσει ο κ. Καραμπάς, κάτι όμως που φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο μιας και έχει διαμορφωθεί ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα τόσο για τον ίδιο όσο και για τους άμεσους συνεργάτες του στο δήμο Καρπενησίου.





Η υποψηφιότητα του κ. Καρβέλη δεν έχει σοβαρή βάση και απλά έγινε ως μια ύστατη προσπάθεια για να εξασφαλιστεί κάποιος ρόλος στον νυν αντιδήμαρχο Καρπενησίου στο νέο τοπίο που θα προκύψει στις επόμενες εκλογές.





Ένα ερωτηματικό που παραμένει είναι η στάση που θα τηρήσουν συγκεκριμένα στελέχη που κινούνται παρασκηνιακά στο χώρο του κυβερνώντος κόμματος και φροντίζουν, τουλάχιστον μέχρι τώρα επιτυχώς, να καθοδηγούν τα πράγματα έτσι ώστε να εμφανίζονται την τελευταία στιγμή ως οι μόνοι κατάλληλοι και ικανοί. Αν πάλι λειτουργήσουν με την γνωστή μεθοδολογία τότε ίσως αποδειχθεί, ελπίζουμε να μην συμβεί, ότι η υπόδειξη της υποψηφιότητας του κ. Σταμάτη υπήρξε ως προσάναμμα για να φουντώσουν οι φιλοδοξίες και οι επιδιώξεις των γνωστών μας – αγνώστων!!!





Πάντως η πλήρης κατάρρευση του πολιτικού οικοδομήματος που αποκάλυψε την ανεπάρκεια και την διαφθορά του πολιτικού προσωπικού της τελευταίας τριακονταετίας, φαίνεται ότι έχει τις συνέπειές του και στις τοπικές μας εξελίξεις. Οι πολίτες βρίσκονται σε εγρήγορση και δεν είναι διατιθέμενοι να καταπιούν επιλογές και επιδιώξεις ορισμένων, οι οποίοι καλυπτόμενοι από την κομματική ομπρέλα διαμόρφωσαν επί σειρά ετών την σημερινή νοσηρή και τελματωμένη εικόνα της τοπικής αυτοδιοίκησης.





Ο Καραμπάς





Ο νυν δήμαρχος Καρπενησίου κ. Βασίλειος Καραμπάς σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δήλωσε: «Ήταν τρεις οι υποψηφιότητες, μαζί και ο Κώστας Καρβέλης ο νυν αντιδήμαρχος. Ένα όργανο δεν μπορεί να αποφασίσει για όλους μαζί, θα αποφασίσει για κάποιον από όλους. Από εκεί και πέρα είναι στο θέμα του κόμματος, να δουν την εκλογιμότητα, να δουν πολλές παραμέτρους ακόμη. Αυτά θα τα δουν κεντρικά, στην Αθήνα. Και εδώ είναι το κόμμα αλλά είναι νομαρχιακές. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι το ιδιαίτερο. Αναμένω και εγώ, περιμένω να δω τι θα γίνει και με τους αντί-περιφερειάρχες. Δεν το δέχτηκα ούτε αρνητικά ούτε θετικά. Είναι μία πρόταση που έχει το δικό της σκεπτικό να το πούμε έτσι. Και πιστεύω είναι λογική σαν πρόταση. Είναι επιλογές του οργάνου. Στο όργανο εκφράζει ο καθένας την άποψή του. Κατά πλειοψηφία είναι εξάλλου, δεν είναι ομόφωνη απόφαση. Βεβαίως υπάρχει στην Αθήνα η κεντρική επιτροπή υποψηφιοτήτων στην οποία μετέχουν και τα τοπικά όργανα από εδώ, δηλαδή η νομαρχιακή και συμμετέχει εκπρόσωπος της περιφερειακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και συμμετέχει και ο βουλευτής. Εκεί θα ληφθεί και η τελική απόφαση, δηλαδή πού μπορεί να αξιοποιηθεί καλύτερα ο καθένας από εμάς. Δεν έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο.» http://eyrytanikostipos.blogspot.com/2010/07/blog-post_2374.html